ENVO-DAN ET-modellen

De onkruidbranders van ENVO-DAN zijn specifiek ontwikkeld en gericht op gemeenten en hoveniers met een focus op gas- en CO2-besparingen.

Het ET-programma van ENVO-DAN is ontwikkeld met een specifieke aandacht voor de werkomgeving. De geluidsreductie is zo efficiënt dat er op aanvraag van klanten een indicator ontwikkeld is die kan aantonen dat de brander draait, omdat het geluid van de werktuigdrager de stille brander verdringt. Daarnaast is de ENVO-DAN ontwikkeld om zowel voorop als achterop een machine gemonteerd te kunnen worden, waardoor hij gemakkelijk op iedere machine te bouwen is. Er hoeft dus niet een extra machine aangeschaft te worden als u al over een werktuigendrager/trekker/loader/etc. beschikt.

Neem nu contact op

De ENVO-DAN modellen bestaan uit een basis model brander die verkrijgbaar is in verschillende werkbreedtes:

ET500 ET700 ET1000 ET1200
Werkbreedte 50 cm 70 cm 1000 cm 1200 cm
Werktemperatuur 450°C 450°C 450°C 450°C
Gewicht Ca. 110 kg Ca. 135 kg Ca. 180 kg Ca. 230 kg
Afmetingen (lxbxh) 130x50x50 130x70x50 130x100x50 130x120x50
Gasverbruik 3,1 kg/h 4,3 kg/h 6,5 kg/h 8,6 kg/h
Capaciteit 2000 m²/h 2800 m²/h 4000 m²/h 4800 m²/h
Werksnelheid 2-4 km/h 2-4 km/h 2-4 km/h 2-4 km/h
Brandstof LPG LPG LPG LPG
Roetuitstoot Nihil Nihil Nihil Nihil
Gasreductie 40% 40% 40% 40%

Additionele Opties

Hete luchtbrander

Standaard is de ENVO-DAN uitgevoerd als open-vlam onkruidbrander. Als optie kan een speciaal ontwikkelde afschermplaat gemonteerd worden waardoor de ENVO-DAN als hete-lucht onkruidbrander kan worden ingezet.

Verstevigingsframe

Wanneer er veel met de ENVO-DAN aan de werktuigendrager/loader/trekker/etc. op hoge(re) snelheid naar de werkplek gereden moet worden kan het wenselijk zijn dat de onkruidbrander verstevigd wordt.

Haagbescherming

Tijdens thermische onkruidbestrijding komt er veel hitte vrij rondom de brander. In veel gevallen kan dit gewenst zijn. In sommige echter niet, men loopt het risco dat struiken, hagen, grasvelden etc. beschadigd worden met ongewenste extra kosten tot gevolg.

Om dit te voorkomen hebben wij een “haagbescherming” ontwikkeld. Deze toepassing is universeel toepasbaar op iedere machine.
De haagbescherming sproeit voordat de onkruidbrander voorbij komt een hoeveelheid water langs het te bestrijden gebied welke deze beschermt tegen de hitte.
Voor meer informatie of een demonstratie kunt u ten alle tijden contact met ons opnemen.

Download de haagbescherming brochure.

Hydraulisch wielstel

Als optie op het bestaande wielstel van de ENVO-DAN kan deze ook hydraulisch bediend worden. Hierdoor is de hoogteafstelling gemakkelijk vanaf de machine te bedienen en kan tijdens werkgang gewijzigd worden.

Elektrische of hydraulische aandrijving

De aandrijving van de ENVO-DAN kan op 2 manieren uitgevoerd worden, hydraulisch of elektrisch. Welke de voorkeur heeft hangt af van de machine waaraan de ENVO-DAN gemonteerd wordt.

Urenteller

Optioneel kan er een urenteller toegevoegd worden aan de controlebox van de ENVO-DAN. Deze telt alleen de uren die de ENVO-DAN daadwerkelijk aan het branden is.